neljapäev, 26. veebruar 2015

Roomajad koolis














Täna toimus hariv loeng roomajatest. Saime kuulata palju huvitavat ja katsudagi roomajaid. Põnev elamus. Mõni laps tegi kuningmaoga selfie.

reede, 20. veebruar 2015

Täna oli Eesti Vabariigi iseseivuspäevale pühendatud aktus

 Oleme pidulikult riides ja ootame aktuse algust





 Kõneleb kooli direktor hr Martti Marksoo

 Gunnar Kotiesen ja Riina Rohtung räägivad vabadusest ja meenutavad oma kooliaega

 Noored laulavad

 EV esimene president Konstantin Päts, Kadrioru loss ja Toompea loss


Kangastelgedel kootud linane rätt rukkilillede ja viljapeadega. See võib ligi 100 aastat vana olla.

Eile algas lamba-aasta






neljapäev, 19. veebruar 2015

1000 sõbra projekt



Ka meie klass ühines selle projektiga. Klassi aknalaual on 4 taime: kaks suhrulehte ja kaks sidrunmelissi.

Lähem info: http://1000sopra.aianduskool.ee/

Nüüd hakkame taimede eest hoolitsema ja nende kasvu jälgima.

teisipäev, 17. veebruar 2015

Matetalgud

Kurvastusega märkasin, et ainult pooled lapsed on täna matetalgutel osalenud. Kui karneval lõppes, siis hüüdsime kõik, et läheme nüüd matetalgutele, aga paraku ei kasutata sellist huvitavat tasuta võimalust matemaatika õppimiseks/harjutamiseks ära.

Tore on märgata, et kodus olevad haiged on arvutanud. Valige erinevaid ülesandeid ja arendage oma matemaatilisi võimeid. Tulevikus on sellest nii koolimatemaatikas kui ka elus palju kasu.

Arenguruum on meil ikka väga suur. Meie kooli 1.a klassil oli täna poole rohkem punkte. Me ju tahame targaks saada ja oma mõtlemist arendada, et hiljem häid hindeid saada. Käärime "käised üles" ja pingutame. Hiljem saame rõõmu tunda oma tehtud töö üle.

Vastlakarneval

 Tegime klassi peoks korda: paigutasime lauad-toolid ringi, katsime lauad linadega ja asetasime lauale kodust toodud head-paremat. Seejärel tutvustas iga laps ennast ja oma kostüümi.





 Ühispilt

 Tantsuhoos

 Iga poiss sai endale loosiga ühe tantsupartneri, aga ... meie klassi poisid tõestasid ikka, et eesti mees pole tantsulõvi. Mõni läks kohe laua alla peitu. Mõni julgem siiski lööb uljalt tantsu.

 Igaühel oma pill




 Tantsuhoog
Mängisime "Pikka nina", "Vanaisa vanad püksid", "Silmapilgutamist". tantsisime jenkat, täditantsu, "Kaks sammu sissepoole", bugit ja diskot.

esmaspäev, 16. veebruar 2015

23. veebruar

Tuletan meelde: 23. veebruar on lastel vaba päev. Tunde ei toimu.

Palun homseks

Kopeerisin. Päris paljudel raha toomata. Kas laps ei tulegi teatrisse?


"Buratino" 6. märtsil Rakvere Teatris

Buratino on tavalisest puuhalust voolitud eriline laps, kelle isaks on vana leierkastimees ja rändnäitleja papa Carlo. Buratino on koerusi täis ja talle meeldib oma pikka nina igale poole toppida, aga ta on ka heasüdamlik, talle meeldib laulda ja ta tahab saada näitlejaks, sest näitleja toob inimestele rõõmu. Aga enne tuleb koolis käia ja just kooliminekust algavadki Buratino seiklused. Selgub, et tee teatrisse võib teinekord käänuline olla ja kulgeda läbi Lollidemaa, Imede põllu, Konnatiigi ja isegi kõrtsi. Kui abiks on ootamatult leitud sõbrad ning lõbusad laulud, siis tasub see teekond ette võtta.

Pilet 10 eurot. Kohad on meie klassile esietendusele broneeritud ja raha ootan 15. veebruariks.

neljapäev, 12. veebruar 2015

Kirss hakkas enne sõbrapäeva õitsema


Vastlakarneval

Lisette kleidi eest suured tänud Enekenile, Ralfi kostüüm pärineb aga laenutusest, kust ma väheleidliku ja õmbluskunstis veel vilumata lapsevanemana igal jaanuarikuul lasteaia karnevali eel läbi astun





Sõbrasüdamed

Teisipäeval on  meie klassis vastlakarneval. Alustame          kohe pärast sööki ja pidutseme 5. tunni lõpuni. Igaüks riietub oma soovi kohaselt talle meeldivaks tegelaseks. Kaasa võtta veidi maiustusi või puuvilju ja jooki.







esmaspäev, 9. veebruar 2015

Tark mõte

Ema käib tööl. Sina käid koolis. Sulle on ehitatud tore koolimaja. Sa õpid seal hästi ja siis on meil hea meel. Aga pärast oleme veel rõõmsamad, kui sa saad suureks ja targaks. Sinu kohus on hästi õppida, nagu ema ja isa kohus on hästi töötada. Ent kui sa oled ainult tark, aga kuri, siis pole tarkusest kasu. Ainult hea inimene oskab tarkusega teistele head teha.

VEPA + sõbrapäev

 Mida tahame oma klassis rohkem näha, kuulda, teha, tunda? Ülal pildil on laste ettepanekud.
VEPA käed

 Mida me tahame oma klassis vähem näha, kuulda, teha, tunda? Pildil laste arvamused.



 Sõbrapäev läheneb



 Koolis õppimise põhireeglid.

Ka sellel, 2015. aastal loeme raamatuid.