neljapäev, 27. oktoober 2016

Lota otsib sigakaru

Ilmad on vihmased, ei soosi õues olemist. Äkki keegi meisterdab hoopis Lotale sigakaru? Lota kindlasti rõõmustaks.

Kas sina tead, kes on sigakaru? Oled sa teda näinud, temaga mänginud? Oskad sa teda ette kujutada?
Jõuludel esietendub Rakvere Teatris Astrid Lindgreni „Lärmisepa tänava Lota“. Pisike krutskeid täis Lota on lahutamatu oma kaisuloomast. Hüüab ta teda Mõmmiks, ehkki täiskasvanute sõnul meenutab olend rohkem põrsast.
Selleks, et teada saada, milline see sigakaru tõeliselt välja näeb, pöördume ekspertide ehk laste poole. Meid aidata on väga lihtne: pange fantaasia tööle ja õmmelge, kleepige, voolige, voltige, heegeldage või meisterdage meile muul moel üks vahva sigakaru. Seda võite teha üksi või mitmekesi.
Sigakarusid ootame Rakvere Teatrisse, aadressil Kreutzwaldi 2 a, Rakvere 44314, Eesti 18. novembriks. Saabunud sigakarusid näitame jõulumaal, mis on avatud teatrimajas pärast „Lärmisepa tänava Lota“ etendusi. Kõikide saatjate vahel loosime välja üllatuse.
NB! Kindlasti pange oma sigakaru juurde kirja oma nimi ja aadress. Lisainfo marirohtla@rakvereteater.ee

neljapäev, 20. oktoober 2016

Nobe neljapäev


Tänane hommik algas ettelugemisega, sest on ettelugemispäev. Meie, 3.b ja 10. klass kogunesime lauluklassi ning kuulasime ühte peatükki "Kriminaalsest pangadirektorist". Meie klassi ettelugejad on ülal pildil: Jan-Martin, Helis, Delia ja Ranele. Nad lugesid ilmekalt, arusaadavalt ja kuuldavalt. Aitäh teile! Jutu lõpu luges üks 10. klassi poiss. Arvan, et oli vahva olla koos vanemate koolikaaslastega.

Seejärel hakkkasime tegema leiva tainast. Olime hoolsad ja püüdsime kõigest väest. Ehk kroonib meie püüdlusi ka hea tulemus. Homme saame koos maitsta.






Aitäh lahketele vanematele, kes meile oma leivavormid usaldasid kasutada. Aitäh õpetaja Kaiele, kes meid juhendas ja nõustas! Kui koolist ära tulin, oli leivalõhna juba tunda. Loodetavasti maitseb sama hästi kui lõhnas.




Eile koostasid lapsed mu robotfoto. Lora ei jäänud sellega rahule ja joonistas ise õpetaja. On ju sarnane!?


kolmapäev, 19. oktoober 2016

Politseimuuseumis











Oli väga tore ja põnev päev politseimuuseumis. Lapsed said palju uut ja kasulikku teada. Eesti keele koduses töös läheb uusi teadmisi vaja. Loodan, et lapsed said aru, kui vajalikud on seadused ja nende täitmine.

teisipäev, 18. oktoober 2016

esmaspäev, 10. oktoober 2016

Martini väga vahva jutt tulevikukoolist

Minu arvates asub tulevikukool kosmoses Päikese kohal hõljuvas majas. Väljas tiirlevad maja ümber planeedid. Maja seinad on klaasist. Maja sees ei ole lampe ega radiaatoreid. Valgus ja soojus tulevad Päikeselt. Õpilasteks on tavalised lapsed. Nad õpivad robootikat. Õpilased istuvad kõik ühes suures saalis ja igal lapsel on oma ekraan. Õpetajaks on tulnukad. Igal õpilasel on oma õpetaja. Praeguses koolis on üks õpetaja tervele klassile. Igal klassil on oma klassiruum. Õpitakse tavalisi õppeaineid. Robootika on hobi. Tulevikukoolis saavad kõigist õpilastest robootikainsenerid.

teisipäev, 4. oktoober 2016

Aitäh! Aitäh! Atäh!

3.b, aitäh, et tegid mulle toreda õpetajate päeva kingi: kümme viit kontrolltöös ja mitte ühtegi kahte!

Nüüd on mul veel salajane jõulusoov: Kallid päkapikud, tehke nii, et 3.b saaks lugemise selgeks ja loetust aru. Ma väga loodan.

Kuule, 3.b õpilane! Nüüd ruttu raamatut lugema!

Küünlaümbriste jaht algab



Hea õpetaja!

Oleme siiralt tänulikud, et võtsite oma koosseisuga eelmisel aastal osa "Küünlaümbriste jaht" kampaaniast! Suure rõõmu ja uhkusega kuulutame välja uue kampaania hooaja alguse!

Esmakordselt kogume sel aastal lisaks alumiiniumist küünlaümbristele ka tühjasid patareisid (ainult patareitüübid AA, AAA ja nööp). Kutsume julgesti osa võtma mõlemast!

Ühtlasi paneme südamele, et tegemist on keskkonnakampaaniaga, mille eesmärk on vähendada loodusesse jõudvate ohtlike jäätmete (küünlaümbrised ja patareid) hulka. Seetõttu palume ka lastele meelde tuletada, et võitmise eesmärgil poest uute küünalde või patareide ostmine ei aita saavutada meie ühist eesmärki.
Koondasime sel aastal kogu vajaliku informatsiooni ühele veebileheküljele: www.kuunlajaht.com. Antud leheküljelt saab lugeda lähemalt kampaania ajaloost ja eesmärgist, Patareitähest, meie tublidest koostööpartneritest jpm.

esmaspäev, 3. oktoober 2016

Robootika

Palun jagada õpilastele infot suurepärasest võimalusest osaleda meie koolis
alustavas temaatilises hariduslikus koolirobootika-programmis.

Alustab robootikaring uutele huvilistele ning jätkatakse tööd
edasijõudnutega, kellega on võimalik minna *osalema rahvusvahelisele First
Lego League võistlusele.*

Robootikaringi juhendab  eelmisel FLL hooajal meistritiitli pälvinud
meeskonna Triblox juhendaja *Rasmus Kits.*

Võimalusel jagada infot e-kooli kaudu lapsevanematele. Robootikaringid
hakkavad toimuma esmaspäeviti.

*Infotund huvilistele esmaspäeval 10.oktoobril kell 14.30 ruumis 224*

Huvi korral palun lapsevanemal eelregistreerida:
https://goo.gl/forms/RQTniKscB53oUl0s1

info:
Mis on FLL? http://www.robootika.ee/flleesti/?page_id=5

VIDEO: Rasmus Kits räägib tööst juhendajana-
http://www.robootika.ee/flleesti/?page_id=2573

Kontakt:
Rasmus Kits- rasmus@kits.ee
Ele Sööl ele.sool@mail.ee