neljapäev, 29. oktoober 2015

Kohtumine Sulev Olliga

http://photopeach.com/album/ntw01i - kohtumine Sulev Olliga

Pool tänast päeva möödus LVKRK-s. Algul tutvusime Leelo Tungla raamatutega. Iga laps peab lugema ühe Leelo Tungla raamatu läbi.

Siis harjutasime veel laulu "Mis mulle meeldib". Väga hästi tuli välja. Natuke saime mängida kah ja siis saabus kirjanikuhärra.

Sulev Oll luges oma toredaid luuletusi. Väga tore oli kuulata kirjanikku oma luuletusi lugemas ja lugusid rääkimas. Vahepeal mängisime vahvaid loovust arendavaid mänge. Kirjanikule meeldis ka meie lauldud laul.

Lõpuks kinkisime talle meie oma luuleraamatu, kust saab Sulev Oll teada, mis meeldib tänapäeva lastele.

teisipäev, 27. oktoober 2015

Karjääriõpetuse tund

http://photopeach.com/album/byx2c9 - muuseumitund Linnakodaniku majamuuseumis.

Lastele tutvustati nelja ametit: pagar, ehitaja, õmbleja, saatejuht.

Algul tahtsid kõik tüdrukud saada lauljaks, tunni lõpul soovisid paljud juba pagariks saada. Töö ju magus ja tubane. Miks mitte! Poisid tahtsid saada ehitajateks, bussijuhtideks ja inseneriks.

Lapsed saidki ise neid töid natuke proovida. Küpsetasime muffineid, toksisime haamriga naelu puuklotsi sisse, ehitasime maja, õmblesime veidi ja mängisime telesaadet. Lora ja Karmen olid saatejuhid, neil olid külalised saatesse kutsutud. Pärast vaatasime nende saateid televiisorist.

Lastele meeldis selline teistmoodi õppimine.

Meie kroonitud pea - Lora


Lora krooniga


TV3 šokolaad ja raamat

Võidutöö

esmaspäev, 19. oktoober 2015

Rõõmusõnum

Teie e-maili aadressiga on osalenud Lora Gorodivskaja Frozeni joonistuskonkursil. Anname rõõmuga teada, et pea 400 osaleja hulgast võitis just nimelt Lora endale Elsa saladusteraamatu ja Elsa kuningannakrooni! Palun saatke meile Lora postiaadress, et saaksime talle auhinna postiga teele panna. Palju õnne!

Saatsin Lora aadressi ja jääme nüüd ootama postipakki. Loodame, et Lora toob meile näha oma raamatu ja krooni. 

Kopeerisin TV3 veebilehelt:

Lumekuninganna filmiraamatu ja Elsa krooni võitsid endale õed Pärnust Madleen Veberson (7a) ja Melani Veberson (5a). Saladusteraamatu ja Elsa krooni omanikuks saab Lora Gorodivskaja (8a). Võitjatega võetakse ühendust! 

Palju õnne, Lora! Tasus vaeva näha.

kolmapäev, 7. oktoober 2015

RRG lastevanemate kool

Kolmapäeval, 28. oktoobril taasalustab Rakvere Reaalgümnaasiumis kohtumisilasteavanemate kool.

 17.30  Rakvere linna haridusasutuste psühholoogi Heivi Mäekiviga. "Laste ärevus ja kuidas sellega toime tulla". 18.20 lastevanemate üldkoosolek - Mida toob uus õppeaasta? - Martti Marksoo 

Eelinfoks.Järgmised lastevanemate kooli kohtumised on esmaspäeval, 18. jaanuaril jaesmaspäeval, 28. märtsil. Siis kohtume Eesti Lastevanemate Liidukoolitusjuhi Kristiine Vahtramäega. Esimesel korral räägib ta kasvatusest,mida saab teha ainult kodus. Teise kohtumise teemaks on lapsegafilosofeerimine.

esmaspäev, 5. oktoober 2015

Küünlaümbriste jaht

https://www.kuusakoski.com/et/estonia/ettevote/ettevote/uudised/2015/kuunlaumbriste-jaht-20152016/ - arutlege kodudes, kas osaleme. Tean, et eelmiste aastate parimate kogused olid väga suured, sellest ei piisa, et põletan kodus paar teeküünalt. Aga kui teil tekib kodudes väga palju küünlaümbriseid ja tahate loodussõbralikud olla ning osaleda, siis on ka teema arutlust väärt.

Lumekuninganna ja igavene talv

http://www.tv3.ee/multifilmid/frozen - osale joonistusvõistlusel